Buurtdag Boschbloem 13 mei 2023

Door Ria Alleman

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als de buren elkaar kennen, ontmoeten en daar waar nodig is helpen. De Boschbloem ziet hier het belang van in en gaat een wijkcontactdag organiseren om de leden van de Boschbloem en buurtbewoners van de Bloemen- en Boschgeestwijk bij elkaar te brengen én te laten zien wat het buurthuis voor hen kan betekenen. Het wordt een dag boordevol activiteiten voor jong en oud. Noteer de datum alvast in je agenda!

Momenteel is een klein team druk bezig met de voorbereidingen voor deze dag. Hiervoor is een plan van aanpak gemaakt met daarin opgenomen een tal van activiteiten die gehouden kunnen worden. Om een tipje van de sluier op te lichten : de straat wordt afgesloten waar (Oudhollandse) spelletjes gespeeld kunnen worden en plaats is voor een luchtkussen en een “geldvang” kast. In de Boschbloem zelf zullen onze activiteiten gepresenteerd worden en lezingen plaatsvinden. In samenwerking met het Museum van Voorschoten wordt een kunst en kitsch hoek ingericht waar je objecten door deskundigen van het Museum kunt laten beoordelen. Komt een  historisch fotocollage over de twee wijken vroeger en nu  en de jongeren onder ons kunnen een workshop archeologie volgen.

Verder worden nu nog gesprekken gevoerd met verschillende organisaties binnen Voorschoten, waarin gevraagd wordt of ze willen meewerken aan deze dag. Zoals bijvoorbeeld de Bewonersvereniging Boschgeest, de Jeu des boules vereniging Six Prêt en de Cirkelbus. De dag wordt afgesloten onder het genot van een drankje.

Kortom het wordt een leuke, leerzame en ontspannende dag voor jong en oud waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. Het is de bedoeling om deze dag met vrijwilligers van de Boschbloem te realiseren, je voelt de vraag natuurlijk al aankomen.

Denk je nu al leuk, ik wil graag helpen, meedenken of heb je een leuk idee? Geef het door aan communicatie@boschbloem.nl en er wordt contact met je opgenomen. Er is veel te doen en het is leuk om met velen deze dag te organiseren. Schroom niet en geef je op, gewoon doen!