Tweede groep “Vitaal door kunst”

Door Ria Alleman

Sandra van Mameren

Vanaf 21 maart 2022 start een nieuwe groep “Vitaal door kunst”. Voor deze groep worden vijf bijeenkomsten georganiseerd. Het doel is: ontmoeten en verbinden, met jezelf en met elkaar. Speciale kennis of ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen, er is plaats voor acht deelnemers.

Begonnen wordt met een korte oefening: even aankomen en landen. Dan volgt een kort verhaal of gedicht en daarna gaat de groep aan de slag met een kunstzinnige oefening met houtskool, pastelkrijt. bijenwaskrijt, aquarelverf of klei. Het ervaren staat centraal, niet het resultaat. De opzet is geïnspireerd op ‘Juf, ik ben een kunstenaar!’ en ‘Vitaal door kunst’ van Thea Giessen en Marijke de Mare.

Kunstzinnig werken is als het bouwen van een brug, een regenboog brug. Zoals de regenboog hemel en aarde verbindt, verbindt kunstzinnig werk lichaam, ziel en geest. Het versterkt je vitaliteit en levenskracht en verbindt je op een natuurlijke manier met je omgeving.

De eerste groep startte in oktober 2021 met acht deelnemers, die er nog allemaal zijn. Anderen hebben geprobeerd om later aan te sluiten, dat kan voor de groep heel prima, maar de groep blijkt toch al veel te hebben geleerd dat je niet zomaar inhaalt! Vandaar de keuze voor een nieuwe start. Leuk als je meedoet.

De bijeenkomsten zijn op maandag van 10:00  tot 12:00 uur in het buurthuis. Per keer wordt €5,00 (materiaal inbegrepen). Informatie en aanmelden: sanvanmameren@gmail.com of bel 06 10 32 15 77.

Delen met je netwerk?