Van de bestuurstafel

Door Ria Alleman

Naast de gebruikelijk agendapunten stond de bestuursvergadering van 6 februari in het teken van de implementatie van de warmtepompen, de aanschaf van de nieuwe snel vaatwasser, nieuwe activiteiten en de wijkcontactdag die georganiseerd gaat worden.

Arjan de Wit, Helga Tijhuis en Okke de Boks zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om de warmtepompen oftewel de “luluwa’s” in te stellen. Het instellen nam meer tijd in beslag dan verwacht. Maar 1 februari was het zover en zijn de warmtepompen life gegaan. De units zijn zo ingesteld dat per ruimte een uur voor aanvang van de eerste activiteit tot een half uur na afloop van de laatste activiteit de units werken en de temperatuur op peil blijft. In het begin waren er uitdagingen op het gebied van de unitsinstellingen, deze zijn met behulp van de installateur op 9 februari verholpen. De komende tijd gaan we verder met ervaringen opdoen en het finetunen van de instellingen. Het bestuur realiseert zich terdege dat het af en toe niet mee viel. Dan was het te warm en dan weer eens veel te koud. De feedback die gegeven is, werd en wordt zeer op prijs gesteld en zeker ter harte genomen. Blijf dat alsjeblieft doen zodat de units nog beter afgestemd kunnen worden. Zo zorgen we met elkaar dat het gebouw comfortabel en duurzaam wordt. Geef je ervaringen, suggesties of klachten door aan Arjan, Helga, Okke of een van de energieambassadeurs.

Snelle vaatwasser
Het is zover, de snelle vaatwasser is besteld en wordt hopelijk in de maand februari geplaatst. De vaatwasser gaat de beide huidige vaatwassers vervangen. Met de komst van deze machine komen ook nieuwe gedragsregels omtrent het omgaan met de vaat. Nieuwe regel wordt dat iedereen zijn eigen vaat opruimt, dit in tegenstelling tot hoe het tot nu toe was en er regelmatig vaatwerk bleef staan. Het zelf wegruimen van de vaat geeft vast geen probleem, want met drie minuten is het serviesgoed schoon en kan het opgeruimd worden. Wat fijn is omdat iedereen zo met een schone en opgeruimde keuken begint.  

Nieuwe activiteiten
Donderdag 2 februari was het dan zover. Vanaf deze datum kan op de donderdagmiddag van 13.30 – 16.30 uur onder leiding van Joke Coster geklaverjast worden. De eerste middag waren er drie tafels en we hopen dat dit doorgroeit naar vijf á zes tafels. Meer mag natuurlijk ook, geef aan je omgeving door dat deze nieuwe activiteit gestart is. 

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als de buren elkaar kennen, ontmoeten en daar waar nodig is helpen. De Boschbloem ziet hier het belang van in en gaat een Buurtdag organiseren om de leden van de Boschbloem en buurtbewoners van de Bloemen- en Boschgeestwijk en KLM wijk bij elkaar te brengen én te laten zien wat het buurthuis voor hen kan betekenen. Het wordt een dag boordevol activiteiten voor jong en oud. Noteer de datum 13 mei alvast in je agenda!

20 februari 2023

Delen met je netwerk?