Twee Parels van Voorschoten bij de Boschbloem!

Door Ria Alleman

Fia en Cees met de parels

Afgelopen zaterdag was het extra feest tijdens de jaarlijkse vrijwilligers barbecue. Twee vrijwilligers van de Boschbloem van het eerste uur Cees Westhoek en Fia Oudshoorn kregen als blijk van waardering voor het jarenlange vrijwilligerswerk voor ons buurthuis een Parel van Voorschoten uitgereikt.

Terwijl de vrijwilligers van een hapje en drankje aan het genieten waren, kwam rond vier uur burgemeester Nadine Stemerdink binnen lopen. Verrast keek iedereen op: wat gaat er gebeuren? Dat werd algauw duidelijk toen Nadine het woord nam. Ze was op zoek naar Cees Westhoek en vroeg of hij naar voren wilde komen. “Mijnheer Westhoek draagt al jarenlang, vanaf het begin van de Boschbloem, zijn steentje bij” zo begon Nadine haar lovende woorden. Ze vertelt hoe Cees bescheiden en met een groot gevoel voor humor en relativeringsvermogen drie keer per week aanwezig is om de tekencursus te geven. In een gemoedelijke sfeer staat Cees de cursisten met raad en daad terzijde. Cursisten die hem zeer trouw,  sommige meer dan twintig jaar, zijn en van de lessen genieten. Ieder jaar wordt het cursistenseizoen afgesloten met een tentoonstelling van de gemaakte werken. Aangehaald wordt dat Cees heeft meegewerkt aan de mooie “Boschbloemboom” die in de hal hangt.

Cees pakt de Parel uit

Naast het vele werk voor de Boschbloem vindt Cees ook nog tijd om mooie foto’s van Voorschoten te maken en deze op de Facebookpagina “je bent Voorschotenaar als” te plaatsten. Nadine sluit de speech af met de  woorden van Cees zelf: “doe datgene waar je plezier in hebt en draag je hobby uit. Plezier hebben met elkaar is het belangrijkste”, daar ben ik het helemaal mee eens en daarom overhandig ik graag deze mooie Parel van Voorschoten aan u”.

Cees wordt gevraagd om even plaats te nemen omdat Nadine graag aan nog iemand een Parel wil uitreiken. Terwijl Cees, met Parel en bloemen, aan het verwerken is wat hem is overkomen zit Fia Oudshoorn niets vermoedend gezellig met Riet van der Peet te praten. Riet een van de oprichters van de Vereniging is speciaal, met haar man Cor, voor deze gelegenheid gekomen. Dit onderonsje werd onderbroken toen Fia werd gevraagd naar voren te komen.

“Mevrouw Oudshoorn u bent al sinds 1980, dus al 42 jaar, vrijwilligster bij de Boschbloem. Een vrijwilligster van het eerste uur!” begon de burgemeester. Nadine gaat in op het feit dat Fia zich in de loop der jaren heeft ingezet als bestuurslid, ledenadministrateur, hielp – en nog helpt – bij het schoonmaken en meehielp bij de kinderactiviteiten. Voor dit laatste bij de knutselclub en pannenkoeken bakken voor na de speurtochten. Daarnaast werd gememoreerd dat samen met andere met veel plezier een krantje werd gemaakt en rondgebracht. Ook het feit dat Fia een tijdje de Klaverjasavonden heeft geleid en dit verruilde voor de bridge kwam natuurlijk aan de orde. Ruim 24 jaar heeft zij de maandagavondbridge geleid en bridgelessen gegeven, nu houdt ze zich bezig met de recreatieve bridge op de dinsdagmiddag.

Fia wordt toegesproken

Daarnaast wordt er wekelijks koffie en thee geschonken bij Vereniging Ouderenbelang Voorschoten en brengt hen maandelijks VOV-blad rond. Nadine eindigt de speech met de woorden dat ze gehoord heeft dat Fia zeer bescheiden actief op de achtergrond, dag en nacht inzetbaar, initiatiefrijk, zelfstandig en zeer actief is.  “Daarom wil ik u graag deze mooie Parel van Voorschoten overhandigen”. Na een fotosessie met de Parel ontvangers, stelt Wim Wolting de burgemeester voor aan Riet van der Peet. Deze nam van de gelegenheid gebruik om aan de burgemeester te vertellen hoe blij ze is dat de Boschbloem al ruim 42 jaar bestaat en dat er zoveel vrijwilligers zijn die dit mogelijk maken. De burgmeester was het hier helemaal mee eens.

2 juli 2022

 
Fia, Cees met de burgemeester Nadine Stemerdink
Delen met je netwerk?