Open dag 7 september 2024

Wat is er allemaal te doen en te beleven?
Toegang en meedoen is gratis 

Buurthuis de Boschbloem organiseert een leuke en vooral gezellige Open dag. Een dag die in het teken staat van kennismaken en ontmoeten! Immers buurten worden leuker, socialer en veiliger als de buren elkaar kennen, ontmoeten en daar waar nodig is helpen. Het is een dag waar iedereen welkom is en kennis kan maken met de Boschbloem. Er zijn van 13.00 -17.00 uur verschillende binnen- en buitenactiviteiten voor jong en oud georganiseerd. Van een informatiemarkt tot het spelen van een partijtje schaak. Van vliegen over de wereld tot “Tussen Kunst en Kitsch”. Speciaal voor de kinderen zijn er oudhollandse spelletjes en de mogelijkheid om je te laten schminken. Er zijn activiteiten die de hele middag plaatsvinden, maar ook tijdgebonden activiteiten. Kortom er is veel te doen en te beleven!

Buitenactiviteiten
Buiten is de straat omgetoverd tot een leuke en spannende speelstraat. De hele middag kun je hier komen spelen. Er staat een springkussen waarop je, je kunt uitleven. De oudhollandse spelletjes Stok/kipvangen, Hoedje wip, Vier op een rij en Koppen gooien staan klaar om gespeeld te worden door jong en oud. Maar je kunt ook een potje jeu-des-boules spelen bij de ‘De Six Prêt’.

Kinderen schminken
13.00 – 15.00 uur. De Voorschotense schminkster Sandra weet in no time de gezichten van de kinderen te veranderen in de mooiste creaties! Wil je een mooie vlinder worden, een prinses of toch een clown? Of liever een eenhoorn, een leeuw of spiderman? Wil je liever een mooie glittertattoo dat kan ook. Alles is mogelijk!

Jeu de Boules
Als je denkt dat petanque een kwestie is van een balletje gooien dan heb je het mis! Er zijn speciale technieken voor de beste gooi en dat leggen leden van de vereniging  DSP graag aan je uit. Ben je een pointer of een tireur? En wat is een backswing? Kenners zeggen dat het allemaal in de polsbeweging zit. Hoe je de bal – ofwel boule-  vastpakt, je lichaam gebruikt en nawijst, is van grote invloed op het resultaat. 

Van 13.00 uur tot 16.00 uur is er voor alle leeftijdsgroepen de gelegenheid om de vooraf toegelichte regels van de sport en de verschillende oefeningen om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen in praktijk te brengen. Kom kijken en ervaar hoe leuk de sport is. Je kunt het allemaal uitproberen en ga eventueel de strijd aan met de ‘professionele’ spelers, gewoon doen.

De  Cirkelbus staat met een bus voor de Boschbloem. Vele vrijwilligers zorgen van maandag tot en met vrijdag op aanvraag voor het vervoer van oudere dorpsgenoten in Voorschoten. Hoe het allemaal werkt leggen ze graag aan je uit.

Binnenactiviteiten
Inloopruimte
In deze ruimte van de Boschbloem kan de hele middag door een kopje koffie of thee gedronken worden. En is er gelegenheid tot ontmoeten en kennismaken. 
Aan het einde van de dag is van 16.00 – 17.00 uur de gelegenheid om onder het genot van een drankje en klein hapje verder kennis te maken.

De schaakvereniging daagt je uit!
Kom simultaan schaken
14.00 -16.00 uur. Heb je altijd al gedroomd om tegen een meester te spelen? Grijp dan nu je kans en schrijf je in voor dit leuke evenement. Kom simultaan schaken, ongeacht je leeftijd, spelniveau en ervaring met schaken, iedereen is welkom ook kinderen. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@boschbloem.nl of kom gewoon ’s kijken en ervaar hoe leuk het kan zijn.

Hobbyruimte
In de hobbyruimte heeft de Flight Simulator fanclub hun computers opgesteld en kun je met ze over onze mooie planeet vliegen. Kom kijken hoe het werkt, loop gewoon binnen en geniet van een goed gesprek en misschien wel een zonnige vlucht in de Caraïben.

Grote zaal
De grote zaal is deze middag ingericht als een informatiemarkt. Met stands van de Boschbloem, Cirkelbus en Museum Voorschoten. Ook heeft de Tussen Kunst en Kitsch sessie van Museum Voorschoten hier een plekje gevonden.

Informatiemarkt
Hier vind je informatie over de Boschbloem. De activiteiten die georganiseerd worden, wat de Boschbloem voor de wijk kan betekenen en wat de mogelijkheden zijn. Verschillende thema tafels zijn ingericht waar je informatie kunt krijgen. Ook is het mogelijk om op een ludieke manier met een activiteit kennis te maken. Verder vind je hier informatiemateriaal van de Cirkelbus en Museum Voorschoten.

Franse chanson (onder voorbehoud)
13.00 -16.00 uur. Het Franse chanson staat na jaren weer volop in de belangstelling. Maak kennis met het Franse chanson en leer de tekst te begrijpen.


Ukelele

13.00-16.00 uur. Heb je nog nooit een instrument bespeeld? Gitaar te moeilijk? Geen probleem! Iedereen kan ukelele leren spelen, jong en oud. Ook zonder enige muzikale ervaring kun je al gauw meedoen. Kom meer te weten over de cursus die op 9 september begint. Stap naar binnen en kijk of het iets voor je is, gewoon doen.

Tussen Kunst en Kitsch
13.30 – 15.30 uur. Altijd al willen weten of je oude ansichtkaart, vaas, schilderij, speelgoed of ander object iets waard is, wie het gemaakt heeft of waar het voor dient? Kom naar ‘Tussen Kunst en Kitsch’! Deskundigen van Museum Voorschoten zullen het object goed bekijken en proberen er iets over te vertellen.

Muzikale omlijsting
In de muziektent kun je luisteren naar Louisa Löffler, dwarsfluit en Arnoud Reinders, gitaar die al een aantal jaar samen spelen. Tijdens hun zoektocht naar repertoire ontdekten zij een enorm oeuvre vanuit allerlei landen en perioden: Zuid-Amerikaanse maar ook klassieke en moderne muziek. Ook muziek van Nederlandse componisten zullen zij ten gehore brengen.

Heb je een vraag of wil je, je aanmelden voor het simultaan schaken stuur een e-mail naar info@boschbloem.nl

Deze dag is tot stand gekomen met medewerking van

Delen met je netwerk?