De Boschbloem gaat weer voorzichtig open

16 januari 2022

Afgelopen vrijdag – 14 januari –  heeft Mark Rutte samen met Ernst Kuipers een  persconferentie gegeven. Met daarin het goede nieuws: we kunnen ondanks de toenemende coronabesmettingen voorzichtig aan uit de lockdown. De Omikron variant is dan wel besmettelijker maar maakt de mensen minder erg ziek, waardoor de opnames in het ziekenhuis en IC dalen. Veel mag weer, maar nog niet alles. De horeca, bioscopen, theaters en evenementen mogen nog niet open of doorgaan. Voor de Boschbloem betekent dit dat we de activiteiten weer mogen opstarten.  Wel met inachtneming van de maatregelen.

Spelregels
Om de activiteiten door te kunnen laten gaan zijn er een paar spelregels waar we ons aan moeten houden.

Bij binnenkomst moet je, je coronavaccinatiebewijs laten zien, of een GGD-test die bewijst dat je niet besmet bent. Dit moet iedere keer als je komt!
We houden allemaal de anderhalve meter afstand in acht.
Het dragen van een mondkapje is verplicht.
We letten er allemaal op dat er goed geventileerd wordt.
Mocht je na deelname aan een activiteit erachter komen dat je besmet bent met het coronavirus geeft dit direct aan de desbetreffende activiteitleider door. Deze zal voor verder communicatie binnen de groep zorgen. Dan is het aan de andere deelnemers of ze zichzelf laten testen en/ of in vrijwillige quarantaine gaan.

Bar  blijft gesloten
De bar blijft tot nader order gesloten. Het is wel mogelijk om koffie, thee of water te drinken. Deze maatregel kan zijn  gevolgen voor een paar van onze avondactiviteiten zoals: linedance, bridge, klaverjassen, Franse les, tekenen, Vitaal door kunst hebben. Het kan zijn dat de activiteitenleider in goed overleg met de deelnemers en de Boschbloem de activiteit naar overdag kan plaatsen of deze liever nog niet opstart. De activiteitenleider houdt je hierover op de hoogte 

Het bestuur hoopt van harte dat de activiteiten – al is het op een laag pitje- herstarten.  En dat we met zijn allen, ondanks de nieuwe coronaperikelen, met veel plezier aan de activiteiten kunnen meedoen.

 
Delen met je netwerk?