Boschbloem nieuws

De Boschbloem weer open ! Einde aan onzekere en ongezellige periode.

Door Jan Preenen.

 De Boschbloem is “blij en opgelucht”. Met ingang van deze week is het activiteitencentrum aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan weer open. “Dat is een hele gebeurtenis, na een complete stop sinds midden december 2020, en daarvóór een periode van wisselende beperkingen met de daarbij behorende consequenties. Wel open, niet open, activiteiten wel mogelijk, maar geen kopje koffie of een drankje, etc. Sinds maart 2020 was het een onzekere en ongezellige periode, maar nu is alles bij ons coronaproof”, aldus de vereniging. Ook activiteitenleiders hebben laten weten weer heel graag te beginnen.

Zeker nu het er naar uit ziet dat de versoepelingen niet van korte duur zullen zijn en de nog resterende beperkingen in de loop van de komende maanden helemaal gaan verdwijnen, is het enthousiasme groot. “Inmiddels is iedereen gewend aan de beperkingen die nu nog gelden: afstand houden, handen ontsmetten, niet komen bij verkoudheid en de bar dicht om 22:00 uur. Voor de klaverjassers en bridgers zijn inmiddels de tafels vergroot, zodat de 1,50 m afstandsregel geen probleem is”.

Sommige activiteiten liggen traditiegetrouw stil in de zomermaanden. Die beginnen weer in september, zoals bridge, tekenen/schilderen, yoga/fitness, ballroomdansen en taallessen. 

Voor een aantal activiteiten is er juist geen zomerstop, omdat er al zo lang niets geweest is. Op deze website op de pagina “Deze week in De Boschbloem” staat het weekprogramma, zodat iedereen precies kan zien wat er te doen is. Daar staan ook alle details met contactgegevens voor meer informatie. “Kortom, het wordt weer levendiger en gezelliger in De Boschbloem. Iedereen is welkom, dus ook niet-leden kunnen eens een kijkje komen nemen”.

  Gerard van der Peijl wint paasactie van De Boschbloem 

Wat niemand had verwacht, heeft Gerard van der Peijl gepresteerd. De Voorschotenaar raadde precies het aantal eieren tijdens de paasactie van De Boschloem: 269.

Het activiteitencentrum aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan in Voorschoten zette van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag een paashaas voor het raam. Omringd door groene, gele en witte balonnen en achter een kruiwagen gevuld met eieren. In totaal 75 mensen deden mee aan het ludieke evenement. Winnaar Van der Peijl won daarmee een cadeaubon en paaseieren.

Op de tweede plaats eindigden Lex de Jong en Mick Terprstra. Zij zaten er met 270 één ei naast. Vierde werd Gijs Grootenboer (267) en vijfde Ruben van Vliet (266).

Ook zij ontvingen naast de eieren een cadeaubon, die kan worden ingewisseld bij de plaatselijke winkeliers. “Zo hebben ook zij een beetje profijt van onze actie”, aldus de organisatoren

   Gerard van der Peijl neemt de prijs in      ontvangst van Lydia van Leeuwen, secretaris De Boschbloem – 6 april 2021

 

De paashaas geeft nog een tip:  hij heeft in totaal 2400 gram chocolade bij zich.


De Paashaas wil zijn eieren kwijt

Door: Jan Preenen

De Boschbloem heeft een speciale paashaas. Het activiteitencentrum aan De Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan 39, in Voorschoten heeft het mensvriendelijke dier uit zijn isolement gehaald en zet die rond de paasdagen voor iedereen zichtbaar neer achter het raam.

“Deze paashaas heeft net als iedereen heel lang in lockdown gezeten en wil graag zijn ei kwijt. Of liever gezegd zijn eieren”, zo licht Marjan Vegt haar ludieke actie toe. Van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag is de paashaas te zien achter een kruiwagen met een vaas vol chocolade-eieren. “Groot en klein. Iedereen, dus ook niet-leden, mogen raden hoeveel eieren er in en rond die vaas liggen. Noem het een soort paasloterei. Ja met ei.” De haas wordt omringd door witte, gele en groene ballonnen. Geheel in de paassfeer.

Vegt doet als bestuurder de ledenadministratie en heeft deze activiteit bedacht om De Boschbloem tijdens de gedwongen winterslaap als gevolg van corona nog een teken van leven te geven. Of zoals voorzitter Wim Wolting het zegt: “We willen graag contact houden met onze leden. We willen laten merken dat we er nog zijn en ook open staan voor nieuwe leden. Zodra het weer kan, gaan we open.”

Met de actie zijn vijf cadeaubonnen te verdienen. De prijzen gaan naar degenen die het dichtst bij het te raden aantal eieren zitten. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten geinteresseerden een papiertje in de bus van De Boschbloem deponeren met daarop naam, telefoonnummer en het aantal eieren. Ook kan een mail worden gestuurd naar: info@ boschbloem.nl. “Het gaat dus allemaal volledig coronaproof.” Naast de cadeaubonnen krijgen de winnaars ook een zakje paaseieren. Die wil de haas immers kwijt.

De winnaars worden na Pasen bekendgemaakt.

Een impressie van de vernieuwde hobbyruimte

v.l.n.r. Fokje Nicolai, Marjan Vegt, Lydia van Leeuwen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Februari 2021 – door Jan Preenen

Vrijwilligers uiterst actief – Nieuwe hobbyruimte voor De Boschbloem

De Boschbloem snakt, net als andere organisaties, naar heropening. Het activiteitencentrum aan de Schimmelpenninck van der Oyelaan in Voorschoten is er net als de vrijwilligers klaar voor. Alleen is corona nog niet klaar met ons. En dat betekent afwachten dus. “Hopelijk niet te lang”, zegt voorzitter Wim Wolting. “We willen onze leden graag weer eens zien.”

De Vereniging wil vooral de nieuwe, of liever gezegd, de totaal vernieuwde hobbyruimte aan een ieder tonen. “We zijn daar erg trots op”, aldus Lydia van Leeuwen. Zij is niet alleen secretaris en webmaster van De Boschbloem, maar had ook de leiding over een groep van vijftien vrijwilligers. Zij gaven de ruimte een facelift. 

“Er is daar een maand aan gewerkt. Het was de bedoeling om een feestje te houden voor de medewerkers aan deze opknapbeurt. Omdat het daar door Corona niet van is gekomen, hebben de vrijwilligers thuis oliebollen, appelflappen en wijn gekregen.”

Van een “armoedige toestand” is de ruimte veranderd in een zaaltje in de frisse kleur van De Boschbloem: groen. “Maar voor het zover was, is er heel wat werk verricht. Er moest allereerst veel worden opgeruimd. Er lagen heel veel oude spullen, die niet meer bruikbaar waren. Die hebben we weggegooid. Ook speelgoed, waar kinderen van nu echt niet meer mee spelen. Niet alles was waardeloos geworden. Sommige spullen zijn naar de VOV gegaan, andere naar de kringloop”.

Daarna volgden een grote schooonmaak, witten, schilderen en het aanbrengen van een schuifwand. Ook werden nieuwe gordijnen opgehangen, ook weer in de kleuren van de rest van het gebouw. “Kortom, het is strakker, mooier en moderner geworden.”

De hobbyruimte is bedoeld voor onder meer taallessen, naailessen, edelsmeden, borduren en vergaderingen. “Voor onszelf, maar ook voor buitenstaanders, zoals VVE’s. Maar nu nog even niet. Hopelijk wel binnenkort. Alles staat klaar om iedereen weer te ontvangen.”

Voor informatie over De Boschbloem kan contact worden opgenomen met Lydia van Leeuwen: info@boschbloem.nl