Nieuwe barprijzen

Door Ria Alleman

De afgelopen maanden hebben we het allemaal gemerkt: boodschappen doen is een stuk duurder geworden. Zo ook voor de Boschbloem! Met de stijgende inkoopprijzen voor de dranken heeft het bestuur moeten besluiten om de barprijzen per 1 januari 2023 te verhogen.

In een klein comité is zorgvuldig gekeken wat de inkooprijzen nu zijn en wat de barprijzen gezien de inkoopprijsstijging zouden moeten worden. Een belangrijk uitgangspunt hierbij was dat het voor iedereen betaalbaar moet blijven en dat er iets op verdiend wordt. De verdiensten worden van oudsher gebruikt om algemene kosten  te dekken en nieuwe investeringen voor de Boschbloem te doen.

De oplettende lezer zal opmerken dat niet alle drankjes met hetzelfde percentage zijn verhoogd.  Dit komt omdat de inkoopprijzen niet altijd in dezelfde mate zijn gestegen. Het bier is procentueel meer verhoogd dan bijvoorbeeld de wijn. In het verleden was de marge op het bier altijd lager dan bij de andere dranken en dit is nu gelijk getrokken. Verder is ernaar gestreefd om de drankjes zo te prijzen dat, zolang er nog geen pinmogelijkheid is, minder wisselgeld nodig is. Voor het gebruik van de frituur zal voor niet leden, denk bij feesten en zaalhuur door derden, een kleine vergoeding gevraagd worden.

Op grond van de uitgangspunten en de “gezonde”  financiële situatie van de Boschbloem zijn de nieuwe barprijzen per 1 januari 2023 vastgesteld.

De nieuwe prijzen zijn als volgt:

 

Huidige prijs

Nieuwe prijs

Koffie/thee

€ 0,75

€ 0,80

Kan koffie

€ 9,00

€ 9,00

Water

€ 1,00

€ 1,00

Cola, cassis, tonic,  bitterlemon, sinas, spa, ijsthee

€ 1,30

€ 1,50

Appel- sinaasappel, – tomatensap

€ 1,60

€ 1,80

Bier

€ 1,50

€ 1,80

Wijn, port en sherry

€ 1,70

€ 1,80

Portie bitterballen

€ 2,50

€ 3,00

Gebruik frituur ( eigen)

Geen

Geen

Gebruik frituur ( verhuur)

Geen

€1,00


 19 december 2022

Delen met je netwerk?