Kom Jeu des Boulen!

Door Ria Alleman

Wat is er leuker dan lekker met andere in de buitenlucht een spannend spelletje jeu de boules te spelen. En als je denkt dat Petanque een kwestie is van een balletje gooien, dan heb je het mis. Speciale technieken zijn er nodig voor de beste gooi. Bij ‘DSP club de Petanque’ ben meer je meer dan welkom.

De van oorsprong Franse sport jeu des boules is een sportactiviteit waar iedereen, jong en oud , plezier aan kan beleven. Het is een spel dat oefening vereist en waar je ook spelinzicht en speltactiek voor nodig hebt. Kortom een spannende, plezierige en uitdagende activiteit. Kom ontdekken of je een pointeur of een tireur bent en leer wat een backswing is. Hoe je de bal – ofwel boule-  vastpakt, je lichaam gebruikt en nawijst dit is allemaal van belang voor een goed resultaat.

Bij de DSP Club Petanque Voorschoten kun je het komen spelen en het spel uitproberen. De eerste paar keer zonder verplichtingen en als je het leuk vindt kun je blijven spelen door lid te worden. Uiteraard wordt je de eerste  keren begeleid door een ervaren speler die je de kneepjes van het spel leert. Na het spelen is er de mogelijkheid om gezellig met de andere iets te drinken. De bar is open!

Er wordt op maandag en de zaterdag gespeeld van 14.00 – 17.00 uur. Liever op een avond? Dat kan ook en wel op de donderdag van 19.30 – 22.00 uur.

Kom kijken en een potje meedoen, er zijn boules te leen dus je kunt direct een balletje mee gooien. Tot gauw op de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan 39, 2252 EA Voorschoten

Voor meer informatie en mogelijkheden bel Ton van der Peet 06 557 810 20, of via secretaris@dspvoorschoten.nl

Kijk ook op www.dspvoorschoten.nl

Januari 2024

Delen met je netwerk?