Kinderactiviteiten tijdens de zomer

Wat is er allemaal te doen en te beleven? 
Toegang en meedoen is gratis 

Kom ook naar de kinderactiviteiten bij Buurthuis de Boschbloem!
Tijdens de zomervakantie organiseert Buurthuis de Boschbloem elke week op woensdag een activiteit voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De activiteiten starten elke week om half 2. Iedere woensdag is er een andere activiteit. We gaan knutselen, maar je kunt ook komen dansen op Zumbamuziek of aan de les kinderyoga meedoen. Er staat een frisdrankje met iets lekkers voor je klaar en de deelname aan de activiteit is gratis.

Wat gaan we doen:

Woensdagmiddag 17 juli van 13.30 – 15.00 uur
Bloempot pimpen
Je gaat je eigen bloempot pimpen door hem te versieren met verf. Daarna vul je de pot met aarde en zaadjes. Leuk om te zien wat voor mooie bloem er straks groeit. Maar hij staat ook leuk op je slaapkamer, voor alle dingetjes die jij wilt bewaren. Of je de bloempot nu voor jezelf maakt of aan iemand cadeau wilt doen, dat maakt niet uit.

Woensdagmiddag 24 juli van 13.30 – 15.30 uur
Verstopboekje maken
Je gaat je eigen verstopboekje maken. Hoe leuk is dat niet om te doen? Eerst maak je een boekje, waarin je een ander boekje verstopt. Daarna ga je de omslag beschilderen. Thuis kun je het boekje verder vullen met tekeningen, stickers en andere leuke dingen.


Woensdagmiddag 31 juli van 13.30 – 15.00 uur.

KidsArt
Heb je zin in om tijdens een creatieve middag leuke dingen te maken? Kom dan naar  KidsArt. Op deze middag gaan we leuke kunst maken. Dit kan bijvoorbeeld een mooie tekening zijn die gemaakt wordt door gekleurde bellen te blazen. Het maken van een armbandje, speldje of  het versieren van een leuk opbergdoosje. Het kan van alles zijn, maar mooi wordt het zeker! Het wordt in ieder geval een gezellige, leuke en creatieve middag.

Woensdagmiddag 7 augustus van 13.30 – 14.30 uur
Kinderyoga/pilates
Wil je kennis maken met yoga en pilates? Nu is je kans. Op een leuke en ontspannen manier leer je iets over yoga en pilates. Ervaar hoe je lichaam werkt door bewegen en muziek, ademspel en ontspanningsoefeningen. Leer bijvoorbeeld de kinderzonnegroet of de ondersteboven hond! Het allerbelangrijkste is dat je naast het iets leren veel plezier aan de les beleeft en je met een grote lach op je gezicht naar huis gaat. Heb je thuis een yoga mat? Neem deze mee. Heb je die niet, dan zorgen wij daarvoor.

Woensdagmiddag 14 augustus van 13.30 – 15.30 uur
Papier Plezier
We gaan deze middag leuke originele decoratieve sieraden, boekenlegger, sleutelhanger of iets anders maken van papier. Met behulp van een potlood of satéprikker rol je het papier in verschillende vormen waardoor er unieke kralen ontstaan. Het papier wordt vastgezet met een lijmstift en krijgt een bescherming tegen water en een likje glitter- of blanke lak. Terwijl de kralen drogen kun je een keuze maken uit leuke extraatjes om jouw ontwerp verder mee te versieren.

Woensdagmiddag 21 augustus van 13.30 – 14.30 uur
Kinder Zumba
Vind je het lekker om te bewegen op Zuid Amerikaanse muziek? Heb je een goed ritme gevoel? Zijn je heupen alvast los geschud? Shake it tijdens zumba! Door het speelse karakter en danspasjes, shake je op de muziek en swing je met je heupen. De Latijns-Amerikaanse danspasjes en het snelle ritme heb je zo te pakken, je hoeft het maar één keer te zien en doet het na. Het belangrijkste is dat je veel plezier op de dansvloer hebt.

Aanmelden
De toegang en deelname aan een activiteit is gratis. Aanmelden hoeft niet maar is natuurlijk wel handig. Je bent dan in ieder geval verzekerd dat je mee kan doen. Je bent van harte welkom!

Als je, je wilt aanmelden kan dat door een e-mail te sturen naar  info@boschbloem.nl
Vermeld om welke activiteit het gaat en wie er komt.

Kom je als begeleider samen naar een activiteit toe en wil je blijven? Je kunt meehelpen met de activiteit of in de naastgelegen zaal en kopje koffie of thee drinken.

Delen met je netwerk?